Dessa majsplättar är superenkla att göra och passar utmärkt som inslag på buffén eller som ett gott tillbehör vid sommarens grillmiddagar.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
1 burk konserverad majs (325 gram)
1 gul lök
1 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald koriander
2 salladslökar
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
ca 1/2 tsk salt
olja till stekning
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och finhacka lök, salladslök och vitlök.
2. Låt majsen rinna av och krossa den därefter lätt i en bunke.
3. Tillsätt lök, salladslök, vitlök, curry, mald koriander, vetemjöl, bakpulver och ägg och salt. Rör om noga efter varje ingrediens.
4. Hetta upp oljan i en stekpanna.
5. Lägg försiktigt 1-1/2 matskedsstora portioner av majssmeten i stekpannan. Se till att majsplättarna inte flyter ihop under stekningen.
6. Stek plättarna i ca 4-5 min tills de börjar bli fasta och gyllenbruna.
7. Vänd försiktigt på majsplättarna och låt steka ytterligare någon min. Tänk på att inte vända dem för tidigt för då kan de lätt gå sönder.
8. Lyft upp de färdigstekta majsplättarna och låt dem eventuellt rinna av på lite hushållspapper.
Servera majsplättarna medan de fortfarande är varma.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar