0

Hembakat hamburgerbröd

Här kommer ett smidigt sätt för att kunna baka dina egna hamburgerbröd.

Blir 14 hamburgerbröd
ca 1 tim och 30 min

Du behöver:
2½ dl mjölk
½ pkt jäst (25 gram)
½ tsk salt
2 msk olivolja
1 msk ljus sirap
ca 7 dl vetemjöl
vatten
sesamfrön

....GÖR SÅ HÄR....

1. Värm mjölken till fingervarmt i en kastrull.
2. Lös upp jästen och saltet med mjölken i en bunke (fördel om du använder en hushållsassistent).
3. Tillsätt olivolja, sirap och nästan allt mjölet och arbeta degen tills den är smidig och börjar släppa kanterna.
4. Låt degen jäsa under bakduk på en varm plats i ca 30 min.
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma degen till en avlång limpa och dela limpan i 14 delar.
6. Rulla degbitarna till runda bullar, platta ut dem (ca 1½ dm i diameter) och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Pensla bullarna med lite vatten och strö på sesamfrön.
8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min.
9. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de börjar få fin färg, ca 8 min.
11. Ta ut och låt bullarna svalna under bakduk.


Tips! Vill du ha lite nyttigare hamburgerbröd kan du byta ut hälften av vetemjölet till grahamsmjöl, eller lägga till någon matsked kli eller fiber.


Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar