0

Krämig svamppasta med Karljohansvamp, parmesanost och bladspenat

En ljuvlig vegetarisk svamppasta som är snabb och enkel att göra.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min

Du behöver:
ca 400-500 gram Karljohansvamp
smör till stekning
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
6 dl vispgrädde
ca 1-1½ msk torkad timjan
ca 400 gram frusen bladspenat
ca 2-3 dl riven parmesanost
salt
nymalen svartpeppar

500 gram valfri färsk pasta (parpadelle)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Ansa och skiva Karljohansvampen.
2. Smält lite smör i en stekpanna och fräs svampen tills vätskan ångat bort. Lägg svampen åt sidan.
3. Snitta, skölj och skiva purjolöken i tunna skivor.
4. Skala och finhacka vitlöken.
5. Smält ytterligare lite smör i stekpannan och fräs purjolök och vitlök någon minut.
6. Tillsätt bladspenat och fräs alltihop tills bladspenaten tinat och tills vätskan ångat bort.
7. Tillsätt vispgrädde och timjan och låt allt puttra i ca 5 min.
8. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet från pastan, men spara ca 2 dl av pastavattnet. Spola pastan i kallt vatten så att den inte klibbar ihop och häll tillbaks pastan i kastrullen.
9. Tillsätt pastavatten, Karljohansvamp, sås och parmesanost tillsammans med pastan i kastrullen och rör försiktigt ihop allt tills sås, ost och pasta blandats och blivit varmt.
10. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera pastan och toppa gärna med lite riven parmesanost.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar