Bönor förknippas ofta som vardagliga och tråkiga, som i bruna bönor eller ärtsoppa. Här kommer ett riktigt gott förslag som passar lika bra som tillbehör till kött, fisk
eller fågel eller som smårätt på buffén eller tapasmiddagen.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 kvist färsk rosmarin eller ca 1 msk torkad
500 gram krossade tomater
salt
strösocker
nymalen svartpeppar
1 burk borlottibönor (410 gram)
ca 2 dl riven ost
....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor.
3. Fräs vitlöken i olivoljan i en kastrull, men utan att det tar färg.
4. Tillsätt krossade tomater och rosmarin och låt allt koka ihop under lock i ca 10 min.
5. Smaka av med salt, socker och nymalen svartpeppar.
6. Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt i tomatsåsen.
7. Blanda ner den rivna osten och häll allt i en gratängform.
8. Grädda i ugnen i ca 15 min.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar