0

Ångkokt torskfilé med senapsslungad brysselkål (5:2-diet)

Årets första 5:2-recept blev en god fiskrätt.

Lunch/Middag: 2 personer 
ca 45 min
277 kcal/portion

Du behöver:
200 gram fryst torskfilé
salt
nymalen svartpeppar

Senapsslungad brysselkål:
400 gram brysselkål
ca 1 tsk dijonsenap
3 schalottenlökar
1 dl turkisk yoghurt (fetthalt 10%)

1 dl blandad grön sallad

....GÖR SÅ HÄR....

1. Tina torskfilén och dela den i två portionsbitar.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
3. Sätt i ånginsatsen i kastrullen och lägg försiktigt i torskbitarna.
4. Låt torskbitarna ångkoka under lock i ca 15 min.

Senapsslungad brysselkål
Gör så här:
1. Snoppa och rensa eventuellt bort tråkiga och gulnande blad.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, sätt i ånginsatsen och lägg i brysselkålen.
3. Ångkoka brysselkålen i ca 10 min eller tills de blivit mjuka, provstick med en provsticka.
4. Skala och hacka schalottenlökarna.
5. Smält smör i en stekpanna och fräs löken mjuk.
6. Tillsätt turkisk yoghurt och låt koka upp.
7. Smaka av med dijonsenap, salt och nymalen svartpeppar.
8. Vänd försiktigt ner den kokta brysselkålen.

Servera den ångkokta torskfilén med brysselkålen och den blandade grönsalladen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar