Årets första 5:2-recept blev en god fiskrätt.
♨ Lunch/Middag: 2 personer
⏰ ca 45 min
❤ 277 kcal/portion
Du behöver:
200 gram fryst torskfilé
salt
nymalen svartpeppar
Senapsslungad brysselkål:
400 gram brysselkål
ca 1 tsk dijonsenap
3 schalottenlökar
1 dl turkisk yoghurt (fetthalt 10%)
1 dl blandad grön sallad
....GÖR SÅ HÄR....
1. Tina torskfilén och dela den i två portionsbitar.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
3. Sätt i ånginsatsen i kastrullen och lägg försiktigt i torskbitarna.
4. Låt torskbitarna ångkoka under lock i ca 15 min.
Senapsslungad brysselkål
Gör så här:
1. Snoppa och rensa eventuellt bort tråkiga och gulnande blad.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, sätt i ånginsatsen och lägg i brysselkålen.
3. Ångkoka brysselkålen i ca 10 min eller tills de blivit mjuka, provstick med en provsticka.
4. Skala och hacka schalottenlökarna.
5. Smält smör i en stekpanna och fräs löken mjuk.
6. Tillsätt turkisk yoghurt och låt koka upp.
7. Smaka av med dijonsenap, salt och nymalen svartpeppar.
8. Vänd försiktigt ner den kokta brysselkålen.
Servera den ångkokta torskfilén med brysselkålen och den blandade grönsalladen.
Smaklig spis!
0
Ångkokt torskfilé med senapsslungad brysselkål (5:2-diet)
Etiketter:
5:2-diet
,
ca 45 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar