En krämig och god laxpasta med härlig smak av ingefära, vitlök och lime.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min + 30 min marinering
4 laxfiléer utan skinn (á 125 gram)
1 msk pressad limesaft
ca 2 msk riven ingefära
1-2 pressade vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 gul paprika
2 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
1 grönsaksbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar
500 gram valfri pasta (Fusilli)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skär laxfilén i mindre bitar, ca 2x2 cm.
2. Blanda ihop pressad limesaft, riven ingefära och pressad vitlök till en marinad.
3. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll i marinaden, förslut påsen och låt det ligga och dra i ca 30 min.
4. Töm innehållet ur påsen i en het stekpanna och stek laxbitarna.
5. Dela, kärna ur och skär paprikan in mindre bitar och stek dem någon minut tillsammans med laxbitarna.
6. Rör ner creme fraiche, grädde och grönsaksbuljongtärning och låt allt puttra ett par minuter.
7. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
8. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servera laxsåsen tillsammans med pasta och och en grönsallad.
Smaklig spis!
0
Krämig laxpasta med lime, ingefära och vitlök
Etiketter:
Fisk och Skaldjur
,
mer än 60 minuter
,
Pastarätter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar