Ljuvliga lammkotletter med härlig svampsås.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Lammkotletter:
4-8 lammkotletter (beroende på storlek)
salt
nymalen svartpeppar
1-2 msk torkad rosmarin
olivolja
1-2 vitlöksklyftor
Trattkantarellsås:
1-2 schalottenlökar
ca 1 dl torkade trattkantareller
1 msk smör eller margarin
ca 1 msk vetemjöl
ca 4 dl grädde alt. mjölk
1 köttbuljongtärning
ca 1 tsk soja
ca 1 tsk dijonsenap
salt
nymalen svartpeppar
Stompad potatis:
8-10 potatisar
ca 2 msk smör
ca ½ dl mjölk
Smörstekta morötter:
3-4 morötter
smör
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Lammkotletter
Gör så här:
1. Skala och skiva vitlöken i skivor.
2. Stöt rosmarinen i en mortel.
3. Salta, peppra och strö den stötta rosmarinen över lammkotletterna.
4. Häll rikligt med olivolja i en het stekpanna och fräs vitlöken hastigt.
5. Lägg i lammkotletterna i stekpannan och bryn dem tills de börjar få fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg lammkotletterna i en ugnsform, häll över stekskyn och efterstek i ugnen i ca 10-15 min.
Stompad potatis
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Skala potatisen och dela den i grövre bitar.
3. Lägg i potatisen när vattnet kokar och låt koka tills potatisen är mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet i ett durkslag och häll därefter potatisen i en bunke.
5. Tillsätt smör och mjölk och "stompa" (stöt) grovt med en potatisstöt.
6. För att "fluffa" till potatisstompet en aning, så kör någon minut med elvispen efteråt.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Trattkantarellsås
Gör så här:
1. Lägg trattkantarellerna i blöt i lite vatten.
2. Skala och finhacka schalottenlök.
3. Krama ur det mesta av vattnet från svampen och hacka den grovt.
4. Smält smör i en stekpanna och fräs lök och svamp någon minut.
5. Pudra över vetemjöl och späd med grädde.
6. Tillsätt köttbuljongtärning, soja och dijonsenap och låt allt puttra ihop någon minut.
7. Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
Smörstekta morötter
Gör så här:
1. Skala och dela morötterna i stavar.
2. Smält smör i en stekpanna och stek morotsstavarna under omrörning tills de är mjuka.
Servera de nystekta lammkotletterna med stompad potatis, trattkantarellsåsen och de smörstekta morötterna.
Smaklig spis!
0
Lammkotletter med stompad potatis, trattkantarellsås och smörstekta morötter
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Lamm
,
Svamp
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar