2

Laxpasta med zucchini och lime

Fisk ska gärna ätas flera gånger i veckan, så här kommer ännu en fräsch och välsmakande fisk- och pastarätt som svängs ihop på ett kick.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min

Du behöver:
4 laxfilé utan skinn (á 125 gram)
1 zucchini
ca 3 dl turkisk yoghurt
ca 1 dl vispgrädde
1 hönsbuljongstärning
pressad saft från ½ lime
1 msk flytande honung
ca ½ vitlök
salt
nymalen svartpeppar

500 gram valfri pasta (spagetti)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Koka upp turkisk yoghurt och grädde i en kastrull.
3. Vispa ner buljongtärning, limesaft, honung, pressad vitlök och låt allt puttra ihop någon minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Dela laxfiléerna i kuber, ca 2x2 cm.
5. Strimla zucchinin tunt fram till fröhuset med t ex med en osthyvel.
6. Lägg laxkuberna och den strimlade zucchinin i såsen och låt puttra ett par minuter tills laxen är klar och zucchinin mjuk men ändå spänstig.

Servera pastan med lax- och zucchinisåsen.

Smaklig spis!

2 kommentarer :

  1. Snabbt, enkelt och gott! Tumme upp!
    Tog bort limesaften då jag inte gillar lime men det blev supergott iaf.

    SvaraRadera
  2. Hej Hanna! Roligt att du gillar receptet. Limefrukten kan ju även bytas ut mot citron.

    SvaraRadera