0

Nötfärsbiffar med fetaost, timjan och citron

Smakrika nötfärsbiffar med en matig sallad.

♨ 4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Nötfärsbiffar med fetaost, timjan och citron:
ca 500 gram nötfärs
1 ägg
1 msk torkad timjan
rivet skal från ½ citron
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 pkt fetaost (150 gram)

Varm matkornsallad:
2½ dl matkorn
1 burk svarta bönor (410 gram)
½ purjolök
1 röd paprika
10 torkade aprikoser
2 msk äppelcidervinäger
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt

Sås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Varm matkornsallad
Gör så här:
1. Koka matkornen enligt anvisningarna på paketet.
2. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
3. Snitta, skölj purjolöken och skär den i tunna skivor.
4. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
5. Skär de torkade aprikoserna i mindre bitar.
6. Blanda matkorn, bönor, purjolök, paprika och aprikoser i en större skål.
7. Blanda äppelcidervinäger, pressad citronsaft, olivolja och pressad vitlök i en skål.
8. Häll dressingen över matkornsalladen och blanda om väl.
9. Smaka av salladen med lite salt.

Nötfärsbiffar med fetaost, timjan och citron
Gör så här:
1. Stöt torkad timjan i en mortel.
2. Blanda nötfärs, ägg, grovt smulad fetaost, timjan, rivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar i en bunke med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
3. Forma färsen till runda biffar.
4. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna på båda sidorna tills de fått fin färg.
5. Lägg biffarna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 10-15 min.

Sås
Gör så här:
1. Blanda turkisk yoghurt och olivolja i en skål.
2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera biffarna med matkornsallad och den kalla såsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar