Här kommer ett recept på smarriga italienska köttbullar med härlig smak av citron, vitlök, persilja och parmesanost. Tillsammans med tomatsåsen och pastan är känslan av Italien inte långt borta.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Italienska köttbullar:
ca 700 gram blandfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rivet citronskal
1 ägg
6 msk nyriven parmesanost
1 krm malen kryddpeppar
ca 1-1½ tsk salt
ca ½ krm nymalen svartpeppar
1 msk olivolja
2 msk hackad persilja
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
500 gram passerade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
hackad frusen basilika
salt
4 portioner valfri pasta (rigatoni)
....GÖR SÅ HÄR....
Tomatsås
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Häll oljan i en het kastrull och fräs lök och vitlök tills löken är blank och genomskinlig.
3. Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, salt och låt puttra i ca 45 min.
4. Smaka av med socker och rör ner basilika när såsen är klar.
Italienska köttbullar
Gör så här:
1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt stå i 10 min.
2. Häll bland färsen i en bunke och tillsätt ströbrödsblandningen, pressad vitlök, rivet citronskal, ägg, kryddpeppar, riven parmesanost, olivolja, salt och hackad persilja. Blanda till en jämn smet, t ex med en elvisp (använd degkrokarna). Ställ i färsen kylen för att dra till sig i ca 20 min.
3. Forma färsen till stora köttbullar (ca 16 st).
4. Häll olja i en het stekpanna och stek köttbullarna tills de har fin stekyta runtom. Vänd köttbullarna försiktigt med hjälp av t ex en träsked.
5. Häll på tomatsåsen och låt allt puttra under lock i ytterligare 5-10 min.
6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servera pastan med köttbullarna, tomatsåsen och en grön sallad.
Smaklig spis!
0
Pasta med italienska köttbullar
Etiketter:
ca 60 minuter
,
Färsrätter
,
Pastarätter
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar