Kvällens middag blev en fullträff med lammkotletter från våra vänners uppfödning i Dörröd. Tack Cecilia och Johan. Fantastiskt kött som tillsammans med övriga ingredienser gav en fantastisk matupplevelse.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Lammkotletter:
8 lammkotletter
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
ca 1 tsk finhackad färsk rosmarin
Gremolata:
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad persilja
skalet av ½ citron
2 msk olivolja
Yoghurt- och myntasås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk finhackad mynta (pepparmynta)
½ pressad vitlöksklyfta
ca 1 tsk pressad citronsaft
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Gremolata
Gör så här:
1. Skala och finhacka vitlök.
2. Finhacka persiljan och blanda med vitlök, rivet citronskal och olivolja i en skål.
Lammkotletter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj in lammkotletterna med olivolja och salta och peppra på båda sidorna.
3.
Häll olja i en het grillpanna och stek lammkotletterna någon minuter på
varje sida tills de blivit gyllenbruna och fått fina grillränder.
4. Lägg lammkotletterna i en ugnsform, strö över hackad rosmarin och efterstek i ugnen i ca 10 min.
5. Stäng av ugnen och låt kotletterna vila i ugnen i ca 5 min med ugnsluckan på glänt.
6. Pensla lammkotletterna med gremolatan strax innan servering.
Yoghurt- och myntasås
Gör så här:
1. Finhacka mynta och blanda med yoghurt och citronsaft.
2. Smaka av med pressad vitlök, salt och nymalen svartpeppar.
Servera lammkotletterna med yoghurt- och myntasåsen. En frisk tabbouleh eller en krämig potatisgratäng till blir pricken över i:et.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar