En spännande rätt som bjuder på en fantastisk smakresa till främmande land.
♨ 4-5 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Libanesisk kycklinggryta:
ca 800 gram kycklingfiléer
2 msk olja
ca 100 gram champinjoner
1 msk ketchup
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ajvar relish
salt
nymalen svartpeppar
ca 250 gram körsbärstomater
1 dl hackad färsk koriander
Tabbouleh:
ca 3 dl bulgur
1 större rödlök
ca 500 gram körsbärstomater
ca 4 dl hackad persilja
10 blad pepparmynta (mynta)
saften från 1 citron (ca 4 msk)
ca 4-5 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Tabbouleh
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och ställ undan den för att svalna.
2. Finhacka rödlöken.
3. Hacka persilja och pepparmynta.
4. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar.
5. Blanda ihop rödlök, persilja, pepparmynta bulgur och körsbärstomater i en större skål.
6. Pressa över saften från citronen.
7. Ringla över olivolja och blanda om allt väl.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Libanesisk kycklinggryta
Gör så här:
1.Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Värm olja i en het stekpanna och stek kycklingbitarna tills de börjar få färg.
3. Dela champinjonerna i halvor och låt steka med ett par minuter tillsammans med kycklingbitarna.
4. Tillsätt ketchup, dijonsenap, pressad vitlök, ajvar relish, salt och nymalen svartpeppar. Låt allt puttra ihop under lock i några minuter.
Servera kycklinggrytan tillsammans med tabbouleh, crème fraiche och något bröd t ex libabröd (Libanesikt pitabröd)
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar