♨ Lunch/middag: 1 person
Strimlad ingefärskyckling
Gör så här:
⏰ ca 30 min
❤ 323 kcal/portion
Du behöver:
Strimlad ingefärskyckling:
125 gram kycklingfilé
1 tsk malen ingefära
ca 1 krm chilipulver
1 nypa salt
1 nypa salt
1 tsk olja
Morotssallad:
2 morötter
2 msk pressad citronsaft
1 tsk olja
ca ½ krm salt
ca ½ krm nymalen svartpeppar
1 msk solroskärnor
....GÖR SÅ HÄR....
Strimlad ingefärskyckling
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i smala strimlor.
2. Blanda ingefära, chilipulver och olja i en skål.
3. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och massera så att marinaden fördelas och låt vila i minst 15 min.
4. Stek kycklingbitarna i en het stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Morotssallad
Gör så här:
1. Skala och riv morötterna grovt och lägg i en skål.
2. Häll över pressad citronsaft, olivolja, salta och vrid några varv med pepparkvarnen.
3. Strö över solroskärnorna och blanda om.
Servera kycklingen med morotssalladen.
2. Blanda ingefära, chilipulver och olja i en skål.
3. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och massera så att marinaden fördelas och låt vila i minst 15 min.
4. Stek kycklingbitarna i en het stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Morotssallad
Gör så här:
1. Skala och riv morötterna grovt och lägg i en skål.
2. Häll över pressad citronsaft, olivolja, salta och vrid några varv med pepparkvarnen.
3. Strö över solroskärnorna och blanda om.
Servera kycklingen med morotssalladen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar