0

Strimlad ingefärskyckling med morotssallad (5:2-diet)

Här kommer en nyttig och smakrik kycklingrätt. Tack Helen för recepten.

♨ Lunch/middag: 1 person
⏰ ca 30 min
❤ 323 kcal/portion

Du behöver:

Strimlad ingefärskyckling:
125 gram kycklingfilé
1 tsk malen ingefära
ca 1 krm chilipulver
1 nypa salt
1 tsk olja

Morotssallad:
2 morötter
2 msk pressad citronsaft
1 tsk olja
ca ½ krm salt
ca ½ krm nymalen svartpeppar
1 msk solroskärnor

....GÖR SÅ HÄR....

Strimlad ingefärskyckling
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i smala strimlor.
2. Blanda ingefära, chilipulver och olja i en skål.
3. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och massera så att marinaden fördelas och låt vila i minst 15 min.
4. Stek kycklingbitarna i en het stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.

Morotssallad
Gör så här:
1. Skala och riv morötterna grovt och lägg i en skål.
2. Häll över pressad citronsaft, olivolja, salta och vrid några varv med pepparkvarnen.
3. Strö över solroskärnorna och blanda om.

Servera kycklingen med morotssalladen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar