♨ Frukost och lunch: 1 person
65 gram skalad banan
90 gram äpple
35 gram gurka
½ pressad lime
ca 1 cm färsk skalad ingefära
75 gram repad och fryst grönkål (el. savoykål)
3-4 dl vatten
Gör så här:
1. Dela äpple, banan och gurka i mindre bitar och lägg dem i en mixer.
2. Pressa över limesaft och lägg i ingefäran.
3. Lägg i de repade grönkålsbladen i mixern och häll på vatten.
4. Mixa till önskad konsistens, ca 2-3 min. Späd eventuellt med mer vatten.
Smaklig spis!
Tips!
Vill man vara riktigt hardcore så kan man byta ut en del av grönkålen mot maskrosblad, kirskål, björnbärsblad eller andra ätbara gröna blad i trädgården. Prova dig fram till önskad smak.
Tänk på!
Om du använder fryst grönkål så minska på vattenmängden för att få en fastare konsistens. Fryst grönkål mörknar i färg snabbare än färsk grönkål, redan efter någon timme och bör därför drickas omgående.
2. Pressa över limesaft och lägg i ingefäran.
3. Lägg i de repade grönkålsbladen i mixern och häll på vatten.
4. Mixa till önskad konsistens, ca 2-3 min. Späd eventuellt med mer vatten.
Smaklig spis!
Tips!
Vill man vara riktigt hardcore så kan man byta ut en del av grönkålen mot maskrosblad, kirskål, björnbärsblad eller andra ätbara gröna blad i trädgården. Prova dig fram till önskad smak.
Tänk på!
Om du använder fryst grönkål så minska på vattenmängden för att få en fastare konsistens. Fryst grönkål mörknar i färg snabbare än färsk grönkål, redan efter någon timme och bör därför drickas omgående.
Det verkar vara en riktig värsting att dricka till frukost! Jag kör nog på med havregrynsgröt med blåbär. /Cecilia
SvaraRaderaCecilia, jag kan garantera att den smakar betydligt bättre än vad den ser ut att göra. :) Prova så får du se. Jättegott, friskt och uppiggande!
SvaraRadera