0

Torskgryta

Här kommer en mycket enkel och snabblagad fiskgryta som blev fantastiskt god. 

4 personer
ca 30 min

Du behöver:
800 gram torskfiléer
1 rödlök
4-5 tomater
5 dl matlagningsgrädde
1 knippe dill
1 fiskbuljongtärning
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
smör till stekning

8-10 potatisar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär torskfiléerna i lagom portionsbitar. 
2. Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor.
3. Skär tomaterna i skivor. 
4. Smält smör i en större stekpanna och fräs rödlöken tills den börjar bli mjuk.
5. Lägg på tomatskivorna i stekpannan så att det täcker.
6. Fördela torsken över stekpannan och häll över matlagningsgrädde.
7. Smula över fiskbuljongtärningen, salta och peppra.
8. Hacka dillen och strö över alltihop.
9. Låt torskgrytan puttra under lock i ca 20 min. 
10. Sätt på en kastrull med vatten. 
11. Skala potatisen.
12. Lägg i potatisen i kastrullen när vattnet kokar och koka i ca 15-20 min tills potatisen blivit mjuk.

Servera torskgrytan med kokt potatis och en grönsallad. 

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar