♨ 4 personer
⏰ ca 2 tim
Du behöver:
ca 700 gram grytbitar av nöt
1 gul lök
1 msk timjan
1 msk muscovadosocker
ca 1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
½ purjolök
3 morötter
1 palsternacka
3 stjälkar selleri
10 torkade aprikoser
2 lagerblad
1 msk soja
ca 1½ tsk malen spiskummin
ca 1½ tsk malen koriander
½ burk kikärtor (200 gram)
smör eller margarin till stekning
4 portioner bulgur
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skär grytbitarna i mindre bitar, ca 3x3 cm.
2. Skala och hacka löken.
3. Smält smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet.
4. Häll i lök, timjan och muscovadosocker och bryn ytterligare någon minut.
5. Lägg i buljongtärningarna och häll på vatten så att det täcker köttet helt. Låt koka under lock i ca 1 timme.
6. Snitta, skölj och skär purjolöken i strimlor och dela aprikoserna i mindre bitar.
7. Häll i purjolök, aprikoser, morötter, palsternacka, spiskummin och koriander i grytan och låt grytan puttra ytterligare 30 min.
8. Smaka av med soja, salt och nymalen svartpeppar.
Servera grytan med bulgur och en grön sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar