En lätt och enkel middag som både är fräsch och god.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
Kyckling- och pastasallad:
3 kycklingfiléer
salt
nymalen svartpeppar
ca 150 gram mixad sallad
½ gurka
1 ask körsbärstomater (150 gram)
1 pkt bacon (150 gram)
ca 100 gram valfri pasta
smör eller margarin till stekning
Salladsdressing:
ca 2 dl crème fraiche
1-2 msk chilisås
1 krm curry
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Kyckling- och pastasallad
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Häll av pastan ett durkslag, skölj ned kallt vatten och låt sedan rinna av.
4. Dela kycklingen i mindre bitar.
5. Smält smör i en stekpanna.
6. Häll i kycklingbitarna och stek dem tills de är genomstekta och fått fin färg. Salta och peppra.
7. Tag av stekpannan från plattan och låt kycklingbitarna svalna.
8. Dela baconet i mindre bitar.
9. Lägg baconbitarna i en het stekpanna och stek dem knapriga. Låt baconbitarna rinna av på en bit hushållspapper.
10. Skölj salladen och häll den i en salladsskål.
11. Dela gurkan och tomaterna i mindre bitar och häll dem i salladsskålen.
12. Tillsätt kycklingbitar, bacon och pasta i salladsskålen och blanda om väl.
Salladsdressing
Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och chilisås i en skål.
2. Tillsätt salt, peppar och curry och rör om.
Servera kyckling- och pastasalladen med salladsdressingen.
Smaklig spis!
0
Kyckling- och pastasallad
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Pastarätter
,
Sallad
0
Klassisk Flygande Jakob
En riktigt klassisk maträtt från 70-talet. God, snabb och enkel att göra. Originalreceptet ger en ganska kraftig smak, så jag har utökat mängden grädde.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 4 st kycklingfiléer
ca ½ msk grillkrydda
1 banan
3 dl vispgrädde
1½ dl chilisås
ca 2 tsk curry
1 pkt bacon (á 150 gram)
1 dl salta jordnötter
4 portioner vitt ris

....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela kycklingfiléerna i skivor.
3. Smält smör i en stekpanna.
4. Krydda kycklingskivorna med grillkrydda och stek dem tills de börja få fin färg.
5. Lägg kycklingskivorna i en braspanna klädd med bakplåtspapper eller i en ugnsform av glas.
6. Skala och skiva bananen i ca ½ cm tjocka skivor och fördela bananskivorna över kycklingen.
7. Vispa grädden.
8. Blanda ner chilisås och curry.
9. Fördela blandningen över kycklingen och bananskivorna.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 20 min.
11. Dela baconet i mindre bitar och stek det knaprigt i en varm stekpanna. Låt bitarna rinna av på en bit hushållspapper.
12. Ta ut ugnsformen och strö baconet och jordnötterna över alltihop.
Servera kycklingrätten med nykokt vitt ris och en grön sallad.
Smaklig spis!
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 4 st kycklingfiléer
ca ½ msk grillkrydda
1 banan
3 dl vispgrädde
1½ dl chilisås
ca 2 tsk curry
1 pkt bacon (á 150 gram)
1 dl salta jordnötter
4 portioner vitt ris
....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela kycklingfiléerna i skivor.
3. Smält smör i en stekpanna.
4. Krydda kycklingskivorna med grillkrydda och stek dem tills de börja få fin färg.
5. Lägg kycklingskivorna i en braspanna klädd med bakplåtspapper eller i en ugnsform av glas.
6. Skala och skiva bananen i ca ½ cm tjocka skivor och fördela bananskivorna över kycklingen.
7. Vispa grädden.
8. Blanda ner chilisås och curry.
9. Fördela blandningen över kycklingen och bananskivorna.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 20 min.
11. Dela baconet i mindre bitar och stek det knaprigt i en varm stekpanna. Låt bitarna rinna av på en bit hushållspapper.
12. Ta ut ugnsformen och strö baconet och jordnötterna över alltihop.
Servera kycklingrätten med nykokt vitt ris och en grön sallad.
Smaklig spis!
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Fågel
,
Varmrätter
0
Kycklingdrumsticks med ljummen mandelpotatissallad
Klassiska kycklingben med en somrig potatissallad.
♨ 4 personer
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Kycklingdrumsticks:
8-10 kycklingben
1 msk grillkrydda
Glace:
2 msk honung
1 msk soja
1 tsk pressad citronsaft
Ljummen mandelpotatissallad:
ca 1 kg mandelpotatis
ca 100 gram mixad sallad
1 ask körsbärstomater (á 250 gram)
1 pkt fetaost (á 50 gram)
½ gurka
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Glace
Gör så här:
Gör så här:
1. Rör ihop honung, soja och citronsaft till en slät glace.
Kycklingdrumsticks
Gör så här:
Kycklingdrumsticks
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Krydda kycklingen med grillkrydda och lägg dem i en braspanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
3. Vänd på kycklingen och stek ytterligare 15 min.
4. Ta ut kycklingen, vänd på den och och pensla med glace på ovansidan och ställ in dem i ugnen i ytterligare 15 min.
Ljummen mandelpotatissallad
2. Krydda kycklingen med grillkrydda och lägg dem i en braspanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
3. Vänd på kycklingen och stek ytterligare 15 min.
4. Ta ut kycklingen, vänd på den och och pensla med glace på ovansidan och ställ in dem i ugnen i ytterligare 15 min.
Ljummen mandelpotatissallad
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Borsta försiktigt av eventuell jord och smuts från mandelpotatisen.
3. Lägg ner mandelpotatisen i det kokande vattnet och koka till potatisen är mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.
5. Dela körsbärstomater, gurka och fetaost i mindre bitar och blanda ner det tillsammans med mixad sallad i en större skål.
6. Dela mandelpotatisen i mindre bitar och blanda försiktigt ner den i salladen.
Servera kycklingdrumsticksen med den ljumna potatissalladen.
Smaklig spis!
1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Borsta försiktigt av eventuell jord och smuts från mandelpotatisen.
3. Lägg ner mandelpotatisen i det kokande vattnet och koka till potatisen är mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.
5. Dela körsbärstomater, gurka och fetaost i mindre bitar och blanda ner det tillsammans med mixad sallad i en större skål.
6. Dela mandelpotatisen i mindre bitar och blanda försiktigt ner den i salladen.
Servera kycklingdrumsticksen med den ljumna potatissalladen.
Smaklig spis!
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Fågel
,
Varmrätter
0
Thailax
Ville prova något nytt med lax för en tid sedan och testade därför ett nytt recept som jag hittat. Blev riktigt gott!
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min.
Du behöver:
4 st skinn- och benfria laxfiléer (á ca 125 gram)
2 st paprikor
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör till stekning
1 st hönsbuljontärning
1 burk kokosmjölk (ca 400ml)
1 msk chilisås
2 tsk malen ingefära
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skölj och strimla paprikorna.
2. Skala och finhacka vitlöken.
3. Smält smör i en djupare stekpanna med lock och fräs vitlök och paprika i 2-3 min.
4. Häll på kokosmjölk, buljongtärning, chilisås och smaka av med salt ich nymalen svartpeppar.
5. Låt puttra på låg värme i 10 min.
6. Salta och peppra på laxen och lägg försiktigt ner laxfiléerna i stekpannan. 7. Låt laxfiléerna småkoka i kokosmjölksröran under lock i 10-15 min.
Servera thailaxen med nykokt vitt ris.
Smaklig spis!
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min.
Du behöver:
4 st skinn- och benfria laxfiléer (á ca 125 gram)
2 st paprikor
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör till stekning
1 st hönsbuljontärning
1 burk kokosmjölk (ca 400ml)
1 msk chilisås
2 tsk malen ingefära
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skölj och strimla paprikorna.
2. Skala och finhacka vitlöken.
3. Smält smör i en djupare stekpanna med lock och fräs vitlök och paprika i 2-3 min.
4. Häll på kokosmjölk, buljongtärning, chilisås och smaka av med salt ich nymalen svartpeppar.
5. Låt puttra på låg värme i 10 min.
6. Salta och peppra på laxen och lägg försiktigt ner laxfiléerna i stekpannan. 7. Låt laxfiléerna småkoka i kokosmjölksröran under lock i 10-15 min.
Servera thailaxen med nykokt vitt ris.
Smaklig spis!
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Varmrätter
0
Kött- och svampgryta
Att ha svamp i grytan sätter god smak på rätten. Här kommer ett recept på en gryta med både champinjoner och kantareller. Champinjonerna kan självklart bytas ut mot någon annan blandsvamp, t ex Karl-Johan.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
ca 600 gram grytkött
ca 2 msk smör till stekning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
ca 5 dl vatten
1 tsk soja
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
ca 1 tsk paprikapulver
2 köttbuljongtärningar
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
ca 400 gram champinjoner
ca 150 gram kantareller
....GÖR SÅ HÄR....
1. Dela köttet i mindre bitar (ca 2x2 cm).
2. Skala och hacka löken.
3. Skala och finhacka vitlöken.
4. Dela champinjonerna och kantarellerna i mindre bitar.
5. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
6. Lägg i grytbitarna och bryn köttet tills det börjar få fin färg.
7. Häll i lök och vitlök och fräs ett par minuter.
8. Red grytan genom att pudra över vetemjöl, häll på vatten och vispgrädde och rör om,
9. Rör ner soja, tomatpuré, dijonsenap, buljongtärningar, paprikapulver.
9. Låt grytan småputtra på låg värme under lock i ca 20 min. Rör då och då.
10. Smält smör i en stekpanna och fräs av champinjoner och kantareller och häll dem därefter i grytan.
11. Låt grytan puttra ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera grytan med nykokt ris och en god grönsallad.
Smaklig spis!
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
ca 600 gram grytkött
ca 2 msk smör till stekning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
ca 5 dl vatten
1 tsk soja
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
ca 1 tsk paprikapulver
2 köttbuljongtärningar
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
ca 400 gram champinjoner
ca 150 gram kantareller
....GÖR SÅ HÄR....
1. Dela köttet i mindre bitar (ca 2x2 cm).
2. Skala och hacka löken.
3. Skala och finhacka vitlöken.
4. Dela champinjonerna och kantarellerna i mindre bitar.
5. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
6. Lägg i grytbitarna och bryn köttet tills det börjar få fin färg.
7. Häll i lök och vitlök och fräs ett par minuter.
8. Red grytan genom att pudra över vetemjöl, häll på vatten och vispgrädde och rör om,
9. Rör ner soja, tomatpuré, dijonsenap, buljongtärningar, paprikapulver.
9. Låt grytan småputtra på låg värme under lock i ca 20 min. Rör då och då.
10. Smält smör i en stekpanna och fräs av champinjoner och kantareller och häll dem därefter i grytan.
11. Låt grytan puttra ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera grytan med nykokt ris och en god grönsallad.
Smaklig spis!
Etiketter:
ca 60 minuter
,
Gryta
,
Nötkött
,
Svamp
,
Varmrätter
0
Kassler- och broccolipaj
En enkel men mycket god paj.
♨ 4-5 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten
Pajfyllning:
ca 200 gram kassler
1 purjolök
1 broccoli
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
½ krm paprikapulver
ca 1½ dl riven ost
smör eller margarin till stekning
....GÖR SÅ HÄR....
Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.
Pajfyllning
Gör så här:
1. Dela, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
2. Dela kasslerskivorna i mindre tärningar.
3. Skölj och dela broccolin i mindre buketter.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Fräs purjolöken, broccolibuketter och kasslertärningarna i stekpannan i 1-2 min under omrörning.
6. Lägg alltihop i det förgräddade pajskalet.
7. Blanda ägg, mjölk, salt, nymalen svartpeppar och paprikapulver i en bunke.
8. Riv osten och ner häll ner i äggstanningen. Häll alltihop över pajfyllningen i pajskalet. Fördela ut osten över hela pajformen.
10. Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min tills pajen fått fin färg.
Servera laxpajen med en mixad grönsallad.
Smaklig spis!
♨ 4-5 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten
Pajfyllning:
ca 200 gram kassler
1 purjolök
1 broccoli
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
½ krm paprikapulver
ca 1½ dl riven ost
smör eller margarin till stekning
....GÖR SÅ HÄR....
Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnsäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.
Pajfyllning
Gör så här:
1. Dela, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
2. Dela kasslerskivorna i mindre tärningar.
3. Skölj och dela broccolin i mindre buketter.
4. Smält smör i en stekpanna.
5. Fräs purjolöken, broccolibuketter och kasslertärningarna i stekpannan i 1-2 min under omrörning.
6. Lägg alltihop i det förgräddade pajskalet.
7. Blanda ägg, mjölk, salt, nymalen svartpeppar och paprikapulver i en bunke.
8. Riv osten och ner häll ner i äggstanningen. Häll alltihop över pajfyllningen i pajskalet. Fördela ut osten över hela pajformen.
10. Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min tills pajen fått fin färg.
Servera laxpajen med en mixad grönsallad.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)