En lätt och enkel middag som både är fräsch och god.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
Kyckling- och pastasallad:
3 kycklingfiléer
salt
nymalen svartpeppar
ca 150 gram mixad sallad
½ gurka
1 ask körsbärstomater (150 gram)
1 pkt bacon (150 gram)
ca 100 gram valfri pasta
smör eller margarin till stekning
Salladsdressing:
ca 2 dl crème fraiche
1-2 msk chilisås
1 krm curry
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Kyckling- och pastasallad
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Häll av pastan ett durkslag, skölj ned kallt vatten och låt sedan rinna av.
4. Dela kycklingen i mindre bitar.
5. Smält smör i en stekpanna.
6. Häll i kycklingbitarna och stek dem tills de är genomstekta och fått fin färg. Salta och peppra.
7. Tag av stekpannan från plattan och låt kycklingbitarna svalna.
8. Dela baconet i mindre bitar.
9. Lägg baconbitarna i en het stekpanna och stek dem knapriga. Låt baconbitarna rinna av på en bit hushållspapper.
10. Skölj salladen och häll den i en salladsskål.
11. Dela gurkan och tomaterna i mindre bitar och häll dem i salladsskålen.
12. Tillsätt kycklingbitar, bacon och pasta i salladsskålen och blanda om väl.
Salladsdressing
Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och chilisås i en skål.
2. Tillsätt salt, peppar och curry och rör om.
Servera kyckling- och pastasalladen med salladsdressingen.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar