Ett enkelt alternativ när fantasin tryter.
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Basilika- och mozzarellakyckling:
4 kycklingfiléer
2 msk hackad basilika
2 pkt mozzarella
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
1 ask körsbärstomater (250 gram)
smör till stekning
Couscoussallad:
4 portioner couscous
1 gurka
1 paprika
1 dl majskorn
ca ½ hackad rödlök
....GÖR SÅ HÄR....
Basilika- och mozzarellakyckling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klyv kycklingfiléerna på mitten.
3. Smält smör i en stekpanna och lägg i kycklingfiléerna och stek dem på varje sida tills de börjar få fin färg. Salta och peppra.
4. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och strö över basilika.
5. Skiva mozzarellan och fördela över kycklingfiléerna tillsammans med körsbärstomaterna.
6. Ställ in kycklingen i ugnen ca 20 min.
Varm couscoussallad
Gör så här:
1. Koka couscousen enligt anvisningarna på på paketet.
2. Skölj, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
3. Dela gurkan i mindre bitar.
4. Skala och finhacka rödlöken.
5. Häll couscousen i en större skål och blanda paprika, gurka, majs och rödlök. Var försiktig med rödlöken, då dess kraftiga smak annars lätt tar över.
Servera kycklingen och körsbärstomaterna tillsammans med couscoussalladen. Häll gärna lite av skyn över kycklingen.
Smaklig spis!
0
Basilika- och mozzarellakyckling med varm couscoussallad
Etiketter:
ca 45 minuter
,
Fågel
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar