♨ Blir 20-24 bullar
⏰ ca 1 tim 45 min
Du behöver:
25 gram jäst
125 gram smör eller margarin
2 dl mjölk
1 krm salt
1 tsk hjorthornssalt
1 dl strösocker
4 äggulor
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
75 gram smör eller margarin
5 msk vaniljsocker
Pensling:
smält smör eller margarin
strösocker
....GÖR SÅ HÄR....
....GÖR SÅ HÄR....
1. Smula ner jästen i en bunke (använd med fördel en hushållsassistent).
2. Värm mjölken till 37 grader.
3. Tillsätt salt, socker och hjorthornssalt.
4. Häll i äggulorna och vetemjöl.
5. Arbeta degen tills den är blank och smidig.
6. Täck degen med bakduk och låt jäsa i 35-40 min.
7. Dela degen i två delar.
8. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka, 40x30 cm.
9. Blanda ihop fyllningen i en skål och bred ut den fördelat på de båda kakorna.
10. Vik varje kaka, kortsida mot kortsida.
11. Dela kakorna i vardera 10-12 remsor beroende på hur stora du vill ha bullarna.
12. Snurra varje remsa och knyt ihop till en rund bulle med ändarna underst.
13. Låt bullarna jäsa under bakduk i 35-40 min.
14. Sätt ugnen på 225 grader.
15. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min tills de blivit gyllenbruna.
16. Låt bullarna att svalna.
17. Pensla överdelen på bullarna med smält smör och doppa dem i socker.
Förvara bullarna i plastpåsar, alternativt frys in. Hållbarhet i frys ca 3-4 månader.
Förvara bullarna i plastpåsar, alternativt frys in. Hållbarhet i frys ca 3-4 månader.
Smaklig spis!