♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
5 laxfiléer (ca 600 gram)
1 finhackad schalottenlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ krm cayennepeppar
1 ägg
ca 200 gram frusen hackad spenat
2 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
smör eller margarin till stekning
1 ägg
ca 200 gram frusen hackad spenat
2 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
smör eller margarin till stekning
4 portioner ris
Limesås:
3 dl crème fraiche
2 tsk saft från pressad lime
salt
nymalen svartpeppar
Limesås:
3 dl crème fraiche
2 tsk saft från pressad lime
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Laxbiffar med spenat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka schalottenlöken och lägg i en skål.
3. Hacka laxfiléerna med en kniv och tillsätt det i skålen.
4. Tina spenaten och pressa ur vattnet med hjälp av en trådsil.
4. Tillsätt salt, nymalen svartpeppar, cayennepeppar, ägg, hackad spenat och pressad vitlök och rör ihop allt med en elvisp (använd degkrokarna).
5. Pudra potatismjölet över smeten och häll på vispgrädden, blanda allt till en smidig och lös färs.
6. Smält smör i en stekpanna. Klicka ut 1-1½ rågade matskedar färs till varje laxbiff och stek biffarna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidorna, ca 1½-2 min per sida.
7. Lägg laxbiffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 10 min.
Limesås
Gör så här:
1. Häll upp crème fraiche i en skål.
2. Rör ner pressad limesaft och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera laxbiffarna med limesåsen, kokt vitt ris och någon grön sallad.
Smaklig spis!
2. Finhacka schalottenlöken och lägg i en skål.
3. Hacka laxfiléerna med en kniv och tillsätt det i skålen.
4. Tina spenaten och pressa ur vattnet med hjälp av en trådsil.
4. Tillsätt salt, nymalen svartpeppar, cayennepeppar, ägg, hackad spenat och pressad vitlök och rör ihop allt med en elvisp (använd degkrokarna).
5. Pudra potatismjölet över smeten och häll på vispgrädden, blanda allt till en smidig och lös färs.
6. Smält smör i en stekpanna. Klicka ut 1-1½ rågade matskedar färs till varje laxbiff och stek biffarna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidorna, ca 1½-2 min per sida.
7. Lägg laxbiffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 10 min.
Limesås
Gör så här:
1. Häll upp crème fraiche i en skål.
2. Rör ner pressad limesaft och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera laxbiffarna med limesåsen, kokt vitt ris och någon grön sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar