♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
ca 800 gram falukorv
2 msk smör eller margarin
1 pkt bacon (150 gram)
1 gul lök
ca 2 tsk curry
3 msk chilisås
2-3 msk dijonsenap
3 dl crème fraiche
1 dl mjölk
½ grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
1 äpple
ca ½ dl vispgrädde
4 portioner ris eller pasta
....GÖR SÅ HÄR....
....GÖR SÅ HÄR....
1. Dra av skinnet på falukorven och skär korven i skivor. Dela därefter falukorvsskivorna i stavar, ca 1 cm tjocka.
2. Smält smör i en gryta och bryn korvstavarna tills de börjar få lite färg. Ta upp korvstavarna och lägg dem i en skål.
3. Skala och hacka löken.
4. Skär baconet i mindre bitar.
5. Häll i bacon och lök i den varma grytan med lite smör och fräs tills löken börjar bli mjuk och baconet börjat bli knaprigt.
6. Tillsätt korvstavarna och curry och låt allt fräsa någon minut.
7. Skala, kärna ur och dela äpplet i mindre bitar.
8. Skölj, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
8. Skölj, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
9. Tillsätt dijonsenap, chilisås, crème fraiche, mjölk, buljongtärning, paprika och äpple, rör om och låt allt puttra i ett par minuter.
9. Runda av smaken med lite vispgrädde.
10. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
10. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera korvgrytan med ris eller pasta och någon god grönsallad.
Smaklig spis!
En god korvgryta som hela familjen tyckte mycket om! Hann bli klar medan riset kokade så den är en bra mitt i veckan rätt ☺Linda
SvaraRaderaHej Linda! Är personligen väldigt förtjust i falukorv, framför allt då den går att variera till tusen. Oavsett om man serverar den stekt, ugnsgratinerad, kokt eller som i det här fallet som ingrediens i en välsmakande korvgryta, är det alltid lika mättande och välsmakande.
Radera