Saftiga lammfärsbiffar med en klassisk grekisk sallad ger energi i vintermörkret.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
Lammfärsbiffar:
ca 500 gram lammfärs
½ dl mjölk
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
olivolja till stekning
Grekisk sallad:
ca 200 gram mixad sallad eller isbergssallad
4-5 tomater
1 gurka
½ rödlök
1 burk urkärnade oliver (290 gram)
1 pkt fetaost (150 gram)
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
torkade franska örter
turkisk yoghurt
....GÖR SÅ HÄR....
Lammfärsbiffar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg lammfärsen i en bunke.
3. Tillsätt mjölk, ägg, pressad vitlök, oregano, salt, nymalen svartpeppar och blanda ihop till en smidig smet med hjälp av en elvisp (använd degkrokarna).
4. Forma lammfärsen till 8 biffar och platta ut dem till ca 1 cm tjocklek.
5. Häll olja i en het stekpanna och stek lammfärsbiffarna tills de fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg lammfärsbiffarna i en ugnsform och efterstek i ugnen i ca 10 min.
Grekisk sallad
Gör så här:
1. Häll salladen i en bunke.
2. Skiva tomater och gurka i grövre bitar och tillsätt i salladen.
3. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor och häll ner i salladen tillsammans med oliverna.
4. Smula ner fetaosten i större bitar i salladen.
5. Ringla över balsamvinäger och olja, salta och peppra och strö över lite torkade franska örter.
6. Vänd om försiktigt i salladen så att allt blandas.
Servera lammfärsbiffarna med den grekiska salladen och en klick turkisk yoghurt.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar