0

Grillad fläskkarré med twistad tzatziki och grekisk sallad med svarta bönor

Förutom kyckling så är fläskkarré en av favoriterna på grillen här hemma. Här kommer ett härligt grillrecept med en lite annorlunda tzatziki.

4 personer
ca 1 tim + minst 1 tim i marinad

Du behöver:

Grillad fläskkarré:
4 skivor fläskkarré

Marinad:
ca 3 msk chilisås
½-1 dl rapsolja
2 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk grillkrydda
1 krm nymalen svartpeppar

Grekisk sallad med svarta bönor:
1 salladshuvud (romansallad)
4-5 tomater
1 gurka
1 burk urkärnade mixade oliver (370 gram)
1 pkt fetaost (150 gram)
1 burk svarta bönor (410 gram)

Twistad tzatziki:
ca 2 dl turkisk yoghurt
½ msk salt
½ gurka
1-2 pressade vitlöksklyftor
8-10 blad färsk mynta
olivolja
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Grillad fläskkarré
Gör så här:
1. Blanda olja, soja, pressad vitlök, chilisås, grillkrydda i en påse.
2. Lägg i karréskivorna, förslut plastpåsen och massera plastpåsen så att marinaden fördelas över karréskivorna.
3. Lägg plastpåsen i kylskåpet för att vila i minst 1 timme.
4. Tag ut köttet en stund innan det ska grillas.
5. Tänd grillen och vänta tills grillbriketterna slutat brinna och är täckta med en grå/vitaktig aska, tar ca 30 min.
6. Lägg på karréskivorna på gallret och grilla köttet på båda sidorna tills köttet fått fin grillyta och är genomstekt.

Grekisk sallad med svarta bönor
Gör så här:
1. Skölj salladen, skär den i mindre bitar en lägg den i en större skål. Om du använder isbergssallad, dela den i grövre bitar.
2. Skiva gurkan i 1 cm tjocka skivor och därefter i fyra delar.
3. Skär tomaterna i klyftor.
4. Dela fetaosten i mindre tärningar.
5. Häll av de blandade oliverna.
6. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
7. Tillsätt gurkbitarna, tomatklyftor, fetaosten, blandade oliverna och svarta bönor i salladen och blanda om väl.

Twistad tsatziki:
Gör så här:
1. Skölj gurkan och riv den på den grövsta sidan på ett rivjärn.
2. Lägg den rivna gurkan i en trådsil, strö över salt och låt rinna av i minst 30 min. Krama ur resten av gurksaften med handen.
3. Rör försiktigt ihop turkisk yoghurt, pressad vitlök, riven gurka, olivolja och finhackad mynta.
4. Smaka eventuellt av med mer salt och nymalen svartpeppar.

Servera den grillade fläskkarrén med den grekiska salladen och tzatzikin.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar