♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer
smör till stekning
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk naturella soltorkade tomater i olja
1 pkt fetaost (150 gram)
1 stor röd paprika
250 gram körsbärstomater
1 burk svarta bönor (410 gram)
ca 2 msk hackad färsk oregano
saften från en ½ citron
salt
nymalen svartpeppar
Enkel yoghurtsås:
ca 2-3 dl turkisk yoghurt
ca 1-2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Bulgursallad med kyckling och soltorkade tomater
Gör så här:
1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull.
2. Häll i bulgur och koka enligt anvisningar på paketet och häll därefter upp på ett fat och låt svalna.
3. Skär kycklingen i mindre bitar.
4. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de fått fin färg och är genomstekta.
5. Dela körsbärstomaterna i halvor och dela fetaosten i mindre bitar.
6. Ta ur de soltorkade tomaterna ur oljan och skär dem i mindre bitar. Spara oljan till senare.
7. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
8. Blanda de soltorkade tomatbitarna med paprikabitarna i en större skål.
9. Skölj bönorna och blanda ner i skålen.
10. Hacka färsk oregano och blanda ner i salladen tillsammans med pressad citronsaft och oljan från de soltorkade tomaterna.
11. Vänd sist ner bulgur, kycklingbitar, tomaterhalvor och fetaost.
12. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Enkel yoghurtsås
Gör så här:
1. Blanda turkisk yoghurt och olivolja i en skål.
2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera salladen med yoghurtsåsen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar