0

Ångkokt laxfilé med fetaost- och melonsallad och krämig potatissallad

En somrig middagsrätt som mättar gott. I detta recept har även min fru fått med ett finger med sin smaskiga fetaost- och melonsallad.

4 personer
ca 45 min 

Du behöver:

Ångkokt laxfilé:
4 laxfiléer (á 125 gram)
olivolja
flingsalt

Hemgjord potatissallad:
ca 1 kg färskpotatis
½ purjolök
2 äpplen
ca 3 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
ca 1 tsk dijonsenap
salt
nymalen svartpeppar

Fetaost- och melonsallad:
1 pkt fetaost (150 gram)
ca 500 gram vattenmelon
ca 1 påse färsk babyspenat (ca 50 gram)

....GÖR SÅ HÄR...

Ångkokt lax
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
2. Sätt i ånginsatsen, lägg i laxfiléerna i insatsen och lägg på locket och låt ångkoka i ca 5-8 min.

Hemgjord potatissallad
Gör så här:
1. Borsta färskpotatisen så att smuts och skal försvinner och dela dem beroende på storlek i mindre bitar.
2. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
3. Lägg i färskpotatisen när vattnet kokar och koka tills den blivit mjuk men ändå fast, ca 10min.
4. Häll av vattnet och häll över potatisbitarna på en större tallrik och låt potatisen svalna.
5. Skölj och finhacka purjolöken och dela äpplet i mindre bitar (behåll skalet på äpplet då det ger fin färg i salladen) och lägg allt i skålen.
6. Rör ihop turkisk yoghurt, majonnäs, dijonsenap och smaka av med nymalen svartpeppar.
7. Häll blandningen i skålen och blanda om.
8. Vänd försiktigt ner de svalnade potatisbitarna i skålen och låt potatissalladen stå kallt i minst 30 min innan servering.

Fetaost- och melonsallad:
Gör så här:
1. Dela fetaosten i mindre kuber.
2. Skär loss fruktköttet från vattenmelonen och skär fruktköttet i mindre bitar.
3. Blanda fetaost- och melonbitarna tillsammans med babyspenaten i en salladsskål.

Lägg laxfilén på tallriken, ringla över lite olivolja och strö på lite flingsalt. Servera laxfilén tillsammans med fetaost- och melonsalladen och den krämiga potatissalladen. 

Smaklig spis! 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar