![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLV_Scq0gmP6OzLjLglj4EmihIp9TEDUgFo0V6_qdVzeVL4nOya2ziEc8QTel9RpUtkr0YjCln2pqAfduhfvMDh5wjLfiYVnGaJpa5Eq7BAj9T0h7maU-zgPXV59xwgjdOs0F0GbrBGxk/s320/stekt+falukorv+med+dillstuvad+farskpotatis.jpg)
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 600 gram falukorv
smör eller margarin till stekning
Dillstuvad färskpotatis:
ca 500-700 gram färskpotatis)
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt
vitpeppar
ca 2 msk hackad dill
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela färskpotatisen i mindre bitar och lägg ner bitarna i kokande vattnet. Koka potatisen i ca 15-20 min tills den blivit mjuk men ändå fast.
3. Häll av vattnet och stjälp upp potatisbitarna på en större tallrik för att svalna något.
4. Smält smöret i en kastrull.
5. Rör ner mjölet och späd med mjölken under vispning och låt därefter stuvningen puttra under omrörning i ca 2-3 min.
6. Smaka av med salt, vitpeppar och tillsätt hackad dill.
7. Vänd försiktigt ner potatisbitarna och låt dem bli genomvarma.
8. Dra av skinnet på falukorven och skär korven i ca 1 cm tjocka skivor.
9. Smält smör i en stekpanna. (gärna grillpanna för att få ett fint stekmönster på falukorven)
10. Lägg i falukorvsskivorna och stek dem tills de fått fin stekyta.
Servera falukorven med den dillstuvade potatisen och en grön sallad.
Smaklig spis!
Det där såg läskigt gott ut! Till och med kattskrället såg imponerad ut, haha!
SvaraRadera