0

Ugnstekt laxfilé med tabbouleh och raita

Igår blev det fisk på menyn. Tillsammans med en tabbouleh och den indiska yoghurtsåsen (Raita)
blev det en fullträff.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Ugnsstekt laxfilé:
4 laxfiléer (á 125 gram)
salt
nymalen svartpeppar
smör till stekning

Tabbouleh:
ca 3 dl bulgur
1 större rödlök
ca 500 gram körsbärstomater
ca 4 dl hackad persilja
10 blad pepparmynta (mynta)
saften från 1 citron (ca 4 msk)
ca 4-5 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Raita (indisk yoghurtsås)
ca 3 dl turkisk yoghurt
10 cm gurka
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 tsk krossade korianderblad
ca 1 krm spiskummin
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsstekt laxfilé
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform.
3. Ringla över lite olivolja och salta och peppra.
4. Stek laxfiléerna i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Tabbouleh
Gör så här:
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och ställ undan den för att svalna.
2. Finhacka rödlöken.
3. Hacka persilja och pepparmynta.
4. Dela körsbärstomaterna i mindre bitar.
5. Blanda ihop rödlök, persilja, pepparmynta, bulgur och körsbärstomater i en större skål.
6. Pressa över saften från citronen.
7. Ringla över olivolja och blanda om allt väl.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Raita (indisk yoghurtsås)
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Blanda ner pressad vitlök, flytande honung, koriander och spiskummin.
3. Riv gurkan och kram ur lite av vätskan.
4. Blanda ner den rivna gurkan i yoghurten.
5. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
6. Låt yoghurtsåsen stå svalt fram tills servering.

Servera laxen med tabbouleh och yoghurtsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar