Det bästa av två världar. Söta och goda jordgubbar tillsammans med späda och syrliga rabarber. En svårslagen kombination.
♨ 4-5 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Smuldeg:
200 gram smör eller margarin
4-5 msk strösocker
3 dl vetemjöl
Pajfyllning:
ca ½ liter skivade färska jordgubbar
ca ½ liter skivade rabarber
(1 dl socker)
1 msk potatismjöl
....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala eventuellt rabarberna om de är stora och skalet är tjockt och skiva dem därefter i mindre bitar.
3. Snoppa jordgubbarna och skär i kvartar.
4. Blanda jordgubbar, rabarber med potatismjölet och eventuellt socker i en bunke. Bred ut blandningen i en pajform.
5. Dela smöret i mindre bitar i en skål.
6. Tillsätt socker och vetemjöl och blanda ihop allt till en grynig blandning med fingertopparna.
7. Fördela smuldegen över fyllningen.
8. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20-25 min tills pajen fått fin färg.
Servera jordgubbs- och rabarberpajen med en klick vispgrädde.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar