0

Jordgubbs- och rabarberpaj

Det bästa av två världar. Söta och goda jordgubbar tillsammans med späda och syrliga rabarber. En svårslagen kombination.

4-5 personer
ca 45 min

Du behöver:

Smuldeg:
200 gram smör eller margarin
4-5 msk strösocker
3 dl vetemjöl

Pajfyllning:
ca ½ liter skivade färska jordgubbar
ca ½ liter skivade rabarber
(1 dl socker)
1 msk potatismjöl

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala eventuellt rabarberna om de är stora och skalet är tjockt och skiva dem därefter i mindre bitar.
3. Snoppa jordgubbarna och skär i kvartar.
4. Blanda jordgubbar, rabarber med potatismjölet och eventuellt socker i en bunke. Bred ut blandningen i en pajform.
5. Dela smöret i mindre bitar i en skål.
6. Tillsätt socker och vetemjöl och blanda ihop allt till en grynig blandning med fingertopparna.
7. Fördela smuldegen över fyllningen.
8. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20-25 min tills pajen fått fin färg.

Servera jordgubbs- och rabarberpajen med en klick vispgrädde.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar