Falukorv är både snabbt, smidigt och gott att laga. Här serveras den tillsammans med härligt dillstuvad färskpotatis. Självklart går det även att använda vanligt vinterpotatis.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
ca 600 gram falukorv
smör eller margarin till stekning
Dillstuvad färskpotatis:
ca 500-700 gram färskpotatis)
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt
vitpeppar
ca 2 msk hackad dill
....GÖR SÅ HÄR....
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Skrubba och tvätta färskpotatisen noga så att smuts och skal försvinner. Dela färskpotatisen i mindre bitar och lägg ner bitarna i kokande vattnet. Koka potatisen i ca 15-20 min tills den blivit mjuk men ändå fast.
3. Häll av vattnet och stjälp upp potatisbitarna på en större tallrik för att svalna något.
4. Smält smöret i en kastrull.
5. Rör ner mjölet och späd med mjölken under vispning och låt därefter stuvningen puttra under omrörning i ca 2-3 min.
6. Smaka av med salt, vitpeppar och tillsätt hackad dill.
7. Vänd försiktigt ner potatisbitarna och låt dem bli genomvarma.
8. Dra av skinnet på falukorven och skär korven i ca 1 cm tjocka skivor.
9. Smält smör i en stekpanna. (gärna grillpanna för att få ett fint stekmönster på falukorven)
10. Lägg i falukorvsskivorna och stek dem tills de fått fin stekyta.
Servera falukorven med den dillstuvade potatisen och en grön sallad.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Det där såg läskigt gott ut! Till och med kattskrället såg imponerad ut, haha!
SvaraRadera