Nja, vet dock inte om man kan kalla pulled pork för "snabblagad" mat, rätten tar ändå sina timmar att göra. Men denna variant behöver inte ligga i marinad utan går att göra redan samma dag.
♨ 4 personer
⏰ ca 6 tim
Du behöver:
ca 1 kg skinkstek eller fläskkarré
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
salt
nymalen svartpeppar
1 msk Caj P. liquid smoke (flytande rökarom)
5-6 msk barbequesås
Barbequesås:
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
olivolja
2 dl chilisås
1 dl vatten
½ dl äppelcidervinäger
1½ msk worcesterssås
1 msk skånsk senap
2 msk honung
2 msk soja
½ msk paprikapulver
ca 2 krm cayennepeppar
1 msk Caj P. liquid smoke (flytande rökarom)
salt
nymalen svartpeppar
Ajvarsås:
ca 2 dl creme fraiche
ca 2 msk ajvar relish
salt
nymalen svartpeppar
Potatismos:
8-10 potatisar
ca 2 msk smör eller margarin
ca ½ dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Barbequesås
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Häll olivolja i en het stekpanna och fräs löken tills den börjar bli mjuk och fått lite färg.
3. Tillsätt chilisås, vatten, äppelcidervinäger, worcestersås, senap, honung, soja, paprikapulver, cayennepeppar och liquid smoke, blanda om och låt allt puttra samman i ca 20 min på svag värme.
Pulled pork
Gör så här:
1. Blötlägg lergrytan i vatten i ca 20 min.
2. Sätt ugnen på 125 grader.
3. Salta och peppra skinksteken rejält och lägg det i lergrytan.
4. Skala rödlök och vitlök, skär rödlöken i skivor och grovhacka vitlöken och lägg allt runt köttet i lergrytan.
5. Häll barbequesåsen över köttet och lägg på locket.
6. Ställ lergrytan i nedre delen av ugnen i ca 5 timmar.
7. Lyft upp köttet dra isär och finfördela köttet med hjälp av två gafflar. Lägg köttet i en ugnsform.
8. Blanda ner 1 msk liquid smoke och några matskedar av barbequesåsen från lergrytan med köttet och ställ ugnsformen i ugnen för att hålla köttet varmt till servering.
9. Spara resten av barbequesåsen till servering.
Potatismos
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
2. Skala potatisen och dela den i grova bitar.
3. När vattnet kokar lägg i potatisen och koka den mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet från potatisen.
5. Pressa ner potatisen i en bunke med hjälp av en potatispress.
6. Tillsätt mjölk och smör och vispa till ett luftigt mos med en elvisp.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Ajvarsås
Gör så här:
1. Blanda försiktigt ihop creme fraiche och ajvar relish.
2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera pulled pork med potatismoset, goda tillbehör som syltlök, tomat, gurka, grönsallad, ajvarsås och den varma barbequesåsen.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar