En härlig variant på italiensk bolognese, en köttfärsrätt som från början har sitt ursprung från staden Bologna.
♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
ca 600 gram blandfärs
ca 400 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
ca 1 tsk salt
ca ½ tsk nymalen svartpeppar
ca ½-1 tsk chilipulver
ca 1 tsk paprikapulver
ca 4 tsk oregano
ca 1 msk basilika
4 tsk worcestersås
1 pkt bacon (140 gram)
2-3 msk portvin alt rödvin
500 gram färsk pasta (parpadelle)
....GÖR SÅ HÄR....
1. Skala och hacka lök.
2. Skala och finhacka vitlöken.
3. Skär baconet i strimlor.
4. Häll olivolja i en gjutjärnsgryta och fräs lök, vitlök och bacon tills löken börjat mjukna och baconet börjar få färg.
5. Tillsätt köttfärsen och bryn den i ca 5 min under omrörning.
6. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, chilisås, paprikapulver, oregano, basilika, worcestersås och portvin. Låt allt puttra under lock i 45 min, gärna längre.
7. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Servera bolognesen med den nykokta pastan.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar