En riktig läcker laxburgare med sötsyrlig rödlök och med härlig sting från chilimajonnäsen.
Tips! Picklad rödlök passar utmärkt som tillbehör till hamburgare, grillat kött, pulled pork eller på leverpastejsmörgåsen. Gör större sats och förvara i tättslutande burk i kylskåpet.
♨ 4 personer
⏰ ca 30 min
Du behöver:
Laxburgare:
600 gram laxfilé
2 ägg
1 msk maizenamjöl
salt
nymalen svartpeppar
Picklad rödlök:
1 rödlök
½ dl ättikssprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 tsk hela svartpepparkorn
Chilimajonnäs:
2 äggulor
1 msk pressad citronsaft
2-3 tsk senap (dijon)
½ krm nymalen vitpeppar
1-2 krm salt
3-4 dl matolja
ca 1 tsk hackad färsk chilifrukt
ca 1 msk chilisås
....GÖR SÅ HÄR....
Picklad rödlök
Gör så här:
1. Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull.
2. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor och lägg ner i kastrullen tillsammans med svartpepparkornen och ställ undan att kallna.
Chilimajonnäs
Gör så här:
1. Separera äggulorna från äggvitan och lägg äggulorna i en skål.
2. Tillsätt senap, citronsaft, salt och nymalen vitpeppar och blanda allt med en elvisp.
3. Tillsätt matoljan under vispning, först droppvis tills blandningen
börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden.
4. När all olja är tillsatt ska majonnäsen vara tjock och blank.
5. Finhacka chilifrukten och rör ner i majonnäsen tillsammans med chilisåsen.
6. Smaka av med salt och eventuellt mer vitpeppar.
Laxburgare
Gör så här:
1. Hacka laxfiléerna i mindre bitar och lägg i en bunke.
2. Tillsätt ägg, salt och nymalen svartpeppar och rör ihop allt med en elvisp (använd degkrokarna).
3. Pudra över maizenamjöl och rör om till en smidig färs.
4. Smält smör i en stekpanna. Forma laxfärsen till runda biffar och stek biffarna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidorna, ca 1½-2 min per sida. Lägg laxbiffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 5-10 min på 200 grader.
Bygg din laxburgare:
Gör så här:
1. Dela hamburgerbrödet och stek gärna skärytorna hastigt i lite olja eller smör i en varm stekpanna.
2. Bygg din laxburgare med sallad, tomat, den nystekta laxbiffen, chilimajonnäs och toppa med picklad rödlök och lägg på överdelen på hamburgerbrödet.
Servera laxburgaren med t ex ugnsrostade potatisklyftor eller pommes frites.
Smaklig spis!
0
Laxburgare med picklad rödlök och chilimajonnäs
Etiketter:
ca 30 minuter
,
Fisk och Skaldjur
,
Varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar