0

Kokt kycklingfilé med örtig sås och sparrissallad (5:2-diet)

En riktigt fräsch och välsmakande rätt, där den örtiga såsen knyter ihop smakerna.

Lunch/middag: 2 personer
ca 45 min
308 kcal/portion

Du behöver:
300 gram kycklingfilé
1 liter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk salt

Örtsås:
2 dl kokspad
2 tsk maizenamjöl
4 msk frysta hackade örter (provencalska örter)
1 msk hackad gräslök

Sparrissallad:
5-6 kokta färska sparrisstjälkar
100 gram sallad (Cosmopolitan-/romansallad)
100 gram gurka
½ rödlök
50 gram sugar snaps

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka upp vattnet i en större kastrull.
2. Tillsätt buljongtärning och salt och lägg ner kycklingfilén.
3. Låt kycklingen koka under lock i ca 10 min.

Örtsås
Gör så här:
1. Häll kokspad i en kastrull och vispa ner maizenamjölet lite i taget.
2. Låt såsen koka upp och dra den därefter av från värmen.
3. Vispa ner de hackade örterna och gräslök.

Sparrissallad
Gör så här:
1. Koka upp en större kastrull med saltat vatten.
2. Dela sparisen i mindre bitar.
3. Sätt i en ånginsats och lägg försiktigt i sparrisen alt lägg sparrisen i det kokande vattnet.
4. Koka sparrisen under lock tills den är mjuk men fortfarande spänstig.
5. Tag upp sparrisbitarna och låt dem svalna lite på en tallrik.
6. Strimla salladen, skär gurkan i mindre bitar, skala och skär löken i tunna klyftor och dela sugar snaps i mindre bitar.
9. Blanda ihop salladen i en skål.

Servera kycklingen med sparrissalladen och den örtiga såsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar