0

Ugnsstekt falukorv med senap och bostongurka

Hittade en falukorv i köksgömmorna och denna fick stå i centrum för att mätta familjens magar denna söndagskväll. Det blev en trevlig variant till den klassiska ugnsstekta falukorven, den som traditionellt brukar fyllas med äpple och lök. Här är det istället senap och bostongurka som sätter en riktigt god smak på korven.

 4 personer
 ca 45 min

Du behöver:

Ugnsstekt falukorv med senap och bostongurka:
ca 800 gram falukorv
2 msk senap
2 msk bostongurka
2 msk ketchup
ca 150 gram riven ost

3-4 morötter

Potatismos:
8-10 potatisar
ca 2 msk smör eller margarin
ca ½ dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Ugnsstekt falukorv med senap och bostongurka
Gör så här:
1. Dra av skinnet på falukorven och skär därefter snitt i korven med ca 1½ cm mellanrum. Skär inte helt igenom, falukorven ska hänga ihop. Lägg i falukorven i en ugnsform.
2. Blanda senap, bostongurka och ketchup i en skål, bred blandningen över falukorven och strö över osten.
3. Stek falukorven i mitten av ugnen i ca 20-25 min.

Potatismos
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en större kastrull.
2. Skala potatisen och dela den i grova bitar.
3. När vattnet kokar lägg i potatisen och koka den mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet från potatisen.
5. Pressa ner potatisen i en bunke med hjälp av en potatispress.
6. Tillsätt mjölk och smör och vispa till ett luftigt mos med en elvisp.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera falukorven med potatismoset och rårivna morötter

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar