Denna kaka och dessert avnjuts vanligen runt jul, men då den är så god är det dumt att inte njuta av den året runt.
♨ Blir ca 12-15 skivor
⏰ ca 1 tim
Du behöver:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl filmjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen kanel
vispgrädde
lingonsylt
....GÖR SÅ HÄR....
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör i en kastrull och låt därefter smöret svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst, t ex med en elvisp.
4. Rör ner filmjölk och smör och rör sist i mjölet blandat med bakpulver, ingefära, kryddnejlika och kanel.
5. Smöra och bröa en avlång brödform (ca 11/2 liter) och häll i smeten i formen.
6. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 45 min.
7. Tag ut kakan och låt svalna något innan du stjälper upp den på ett bakgaller och låter kakan svalna under brödformen.
Servera kakan med vispad grädde och lingonsylt.
Smaklig spis!
0
Mjuk pepparkaka med vispad grädde och lingonsylt
Etiketter:
ca 60 minuter
,
Desserter
,
Kakor och Bakverk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar