0

Räkostgratinerad torskgratäng

Så enkelt och så gott!

♨ 4 personer
⏰ ca 45 min

Du behöver:
800 gram torskfiléer
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar
1 knippe gräslök

Gratängsås:
2 msk smör eller margarin
2½ msk vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
150 gram räkost
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela torskfiléerna i portionsbitar och lägg dem i en form. Salta och peppra.
3. Smält smör i en kastrull.
4. Vispa ner vetemjöl och späd med grädde och mjölk.
5. Vispa ner räkosten och smaka eventuellt av med salt och nymalen svartpeppar.
6. Häll gratängsåsen över fisken.
7. Gratinera fiskgratängen i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
8. Klipp över gräslök strax innan servering.

Servera fiskgratängen med kokt ris och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar