0

Mixat korvspett med senapspotatis

Ett bambuspett gör genast korvrätten lite roligare.

4 personer
ca 45 min 

Du behöver:

Mixat korvspett:
900 gram kryddiga korvar (Txistorra, La Canta Rana, Kolbász)
4 bambuspett

Senapspotatis:
1 kg färskpotatis
½ purjolök
1 äpple
1 äggula
2 msk skånsk senap
2 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Mixat korvspett
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela korvarna i mindre bitar.
3. Fördela korvarna och trä dem på bambuspetten.
4. Lägg korvarna på ett grillgaller och grilla korvarna i mitten av ugnen i ca 10-15 min. (Tips! Ställ en braspanna klädd med bakplåtspapper under så slipper du att köttsaften från korven droppar ner och bränner fast i ugnen.)

Senapspotatis
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en kastrull.
2. Skrubba och tvätta potatisen noga så att smuts och skal försvinner.
3. Lägg ner potatisen i det kokande vattnet och låt koka tills den blivit mjuk, ca 15-20 min.
4. Häll av vattnet från potatisen och stjälp upp potatisen i en större skål.
5. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
6. Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar och häll tillsammans med purjolöken i skålen.
7. Rör ihop äggula, senap, honung, äppelcidervinäger och olja och häll över potatisen. Vänd försiktigt om i potatisen och ställ undan för att svalna något.
8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera korvspetten med senapspotatisen och en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar