0

Kryddiga lammfärsbiffar med ugnspotatis, broccoli och fetaost

Ikväll stod lammfärsbiffar på menyn. Kryddiga och smakrika som perfekt bröts av med den kalla basilikasåsen.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:

Lammfärsbiffar:
600 gram lammfärs
1½ tsk salt
1 ägg
2 msk vatten
ca 1 krm nymalen svartpeppar
1½ tsk chilipulver
½ tsk kanel
½ pressad vitlöksklyfta
½ msk vetemjöl
smör eller margarin till stekning

Ugnspotatis med broccoli och fetaost:
7-8 potatisar
1 broccoli
1 pkt fetaost (150 g)
salt efter smak
smör eller margarin till stekning

Basilikasås:
ca 3 dl crème fraiche
1 pkt frusen basilika (30g)
ca 2 krm chilipulver
1 tsk flytande honung
ca 1 tsk pressad citronsaft
ca 1 krm salt

....GÖR SÅ HÄR...

Ugnspotatis med broccoli och fetaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tvätta, borsta och dela potatisarna i halvor.
3. Smält smör i en grillpanna och stek potatishalvorna på snittytan tills de fått fint grillmönster.
4. Lägg potatishalvorna i en ugnsform med snittytan uppåt och strö över lite flingsalt.
5. Sätt in i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 20-25 min.
6. Dela broccolin i mindre buketter.
7. Ångkoka eller koka broccolibuketterna  tills de blivit mjuk men fortfarande är spänstiga.
8. Smula fetaosten i grövre bitar och blanda med broccoli och potatishalvorna. Salta och peppra.

Lammfärsbiffar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg lammfärsen i en bunke.
3. Tillsätt salt, ägg, vatten, svartpeppar, chilipulver, kanel, och pressad vitlök. Blanda väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
4. Pressa i vitlöken och pudra över vetemjöl. Rör om med elvispen.
5. Smält smör i en stekpanna. Forma lammfärsen till biffar och bryn dem tills de fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20-25 min.

Basilikasås
Gör så här:
1. Häll crème fraiche i en skål.
2. Tillsätt frusen basilika, chilipulver, flytande honung, pressad citronsaft och salt. Rör om.

Servera biffarna med ugnspotatis, broccoli, fetaost och basilikasåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar