0

Bygårdens köttgryta på högrev

Här är en fantastisk köttgryta som både är snabb och enkel att göra. Det bästa är att den blir till och med godare dagen efter.

6 personer
ca 1 tim

Du behöver:
Ca 750 g högrev
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1-2 krm nymalen svartpeppar
ca ½ liter vatten
2 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 gula lökar
2 stora morötter
1 bit kålrot, ca 300 g
1 purjolök
2 msk vetemjöl
2-3 dl vispgrädde
1-2 tsk soja
2-3 msk timjan

...GÖR SÅ HÄR....

1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm.
2. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
3. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock på medelvärme i ca 30 min.
4. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka.
5. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan.
6. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka under lock i 5 min.

Serveras med ris eller kokt potatis.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar