0

Chèvretoppad laxfilé

En lättlagad fiskrätt som är svår att misslyckas med.

4 personer
ca 1 tim

Du behöver:
4 laxfiléer
4 skivor chèvreost (getost)
olivolja
salt
svartpeppar
7-8 stora potatisar
ca 1 krm salt
ca ½ krm svartpeppar
smör eller margarin

Sås:
3 dl crème fraiche
ca 1 msk citronolja
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR...

Potatisklyftor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och dela potatisen i klyftor.
3. Stek dem lätt i en stekpanna med lite smör tills de fått lite färg och stjälp sedan över dem i en braspanna klädd med bakplåtspapper (detta för att slippa att potatisen fastnar).
4. Ställ in potatisen i ugnen och rosta dem i 25-30 min.

Chèvretoppad lax
Gör så här:
1. Ta fram en ugnsform och ringla lite olivolja i botten och lägg i laxfiléerna.
2. Salta och peppra och lägg en skiva chèvreost på varje laxfilé.
3. Sätt in i ugnen och ta ut dem när osten börjat smälta och fått fin färg, ca 20-25 min.

Citronsås
Gör så här:
1. Rör ihop crème fraiche, citronolja.
2. Salta och peppra efter smak.

Servera med en grön mixad sallad och den kalla citronsåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar