0

Kokt kassler med potatis och kall ananassås

Idag blev det en rätt som i sin enkla utformning serverades ett flertal gånger under min barndom. Det glada 1980-talet, där en skiva ananas tycktes göra en maträtt mer lyxig och exotisk och allt som innehöll denna saftiga och söta frukt förvandlades plötsligt till Hawaii. Ananassåsen görs traditionellt på vispad grädde, men jag valde turkisk yoghurt denna gång.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min

Du behöver:
ca 800 gram nätad kassler i bit
1 gul lök
1 morot
1 lagerblad

Kall ananassås:
ca 3 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
2 burkar skivad ananas
ca 2-3 msk ananasspad
salt
nymalen svartpeppar

8-10 potatisar

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och hacka lök och morot i bitar.
2. Lägg kasslern med nätet kvar i en större kastrull.
3. Lägg i lök, morötter och lagerblad och häll på vatten så att det täcker. Låt vattnet koka upp och låt sedan kasslern koka under lock i ca 10-15 min.
4. Tag upp kasslern, tag försiktigt bort nätet och skiva kasslern i skivor.

Kall ananassås
Gör så här:
1. Blanda turkisk yoghurt och majonnäs i en skål.
2. Häll av ananasskivorna (men spara spadet) och dela ananasskivorna i mindre bitar.
3. Blanda ner ananasbitarna i såsen och smaka av med ananasspad, salt och nymalen svartpeppar.

Servera kasslerskivorna med kokt potatis och den kalla ananassåsen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar