0

Pastagratäng med köttfärs, spenat och fetaost

Ibland är det svårt att få tiden att räcka till mellan alla möten och aktiviteter. Då kan det vara skönt
att maten går fort att svänga ihop.

♨ 4-5 personer
ca 45 min

Du behöver:
ca 700 gram blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 450 gram hackad fryst spenat
1 pkt fetaost (150 gram)
1 grönsaksbuljongtärning
salt
svartpeppar
smör eller margarin till stekning

ca 2 dl riven ost
500 gram pasta (Fusilli)

Gratängsås:
1 msk smör eller margarin
ca 1½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
riven muskot

....GÖR SÅ HÄR....

Gratängsås
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull.
2. Tillsätt mjölet och vispa så att smör och mjöl blandas.
3. Tillsätt mjölk under omrörning och vispa till en tunn, vit sås. Låt såsen puttra någon minut och smaka av med salt, svartpeppar och riven muskot.

Pastagratäng
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Smält smör i en större gryta t ex en gjutjärnsgryta.
4. Bryn blandfärsen i grytan till köttet börjar få fin färg. Häll köttfärsen i en skål.
5. Tina spenaten och skala och finhacka löken.
6. Smält smör i grytan och bryn löken tills den börjar bli mjuk.
7. Häll tillbaka köttfärsen i grytan och blanda ner spenat, smulad fetaost, den kokta pastan och gratängsåsen och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
9. Häll köttfärsröran i en braspanna (ca 25x35cm) klädd med bakplåtspapper och strö över riven ost.
10. Ställ formen i mitten av ugnen och grädda gratängen i ca 20 min tills osten fått fin färg.

Servera pastagratängen med en grön sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar