0

Afrikansk kycklinggryta med curry, banan, russin och riven kokos

En lättlagad och härligt smakrik gryta med goda tillbehör. Använd vanlig currykrydda istället för den lite starkare varianten om du inte vill ha för kraftig styrka på grytan.

♨ 4 personer
⏰ ca 30 min 

Du behöver:
ca 700 gram kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk curry (stark)
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk paprikapulver
1 äpple
salt
nymalen svartpeppar
smör eller margarin till stekning

4 portioner vit ris (basmatiris) 

Tillbehör:
2 bananer
2 dl russin
1 dl riven kokos
mango chutney 

....GÖR SÅ HÄR....

1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, ca 2x2 cm.
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
4. Smält smör i en gjutjärnsgryta.
5. Häll i lök och vitlök i grytan och fräs någon minut.
6. Häll i kycklingbitarna och bryn tills kycklingen börjar få fin färg.
7. Tillsätt curry och paprikapulver och låt fräsa med kycklingen någon minut under omrörning.
8. Häll över grädde och turkisk yoghurt.
9. Skala och skär äpplet i mindre bitar och tillsätt i grytan. Rör om och låt grytan puttra i ca 5 min.
10. Smaka av grytan med salt och nymalen svartpeppar.

Servera kycklinggrytan med kokt ris, skivad banan, russin, riven kokos och mango chutney.

Smaklig spis

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar