0

Lax- och broccolilasagne

Idag fick det bli improvisation i köket, en så kallad "Man tager vad man haver". Resultatet blev en riktigt lyckad variant på lasagne.

♨ 4 personer
⏰ ca 1 tim

Du behöver:
500 gram broccoli
500 gram laxfiléer
1 gul lök
smör eller margarin till stekning
ca 1 tsk salt
ca 1 krm nymalen svartpeppar

Gratängsås:
2 msk smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 dl turkisk yoghurt
riven muskot
salt
nymalen svartpeppar

1 pkt lasagneplattor
ca 150 gram riven parmesanost

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skär bort den nedersta delen på broccolin och hacka därefter broccolin i mindre bitar
2. Skala och finhacka löken.
3. Smält smör i en stekpanna och fräs lök och broccoli några minuter.
4. Skär laxen i mindre bitar och lägg i en skål.
5. Häll i den frästa löken och broccolin tillsammans med laxen, salta och peppra och rör om så att allt blandas.

Gratängsås
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull.
2.  Rör ner vetemjöl och späd med grädde och vatten.
3. Vispa ner mjölk och turkisk yoghurt och smaka av med riven muskot, salt och nymalen svartpeppar.

Lasagne
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Varva lasagneplattor, lax- och broccoliröra, gratängsås och parmesanost. Avsluta med enbart gratängsås och parmesanost.
4. Ställ in lasagnen ugnen i ca 30-35 min eller tills lasagneplattorna blivit mjuka. Täck eventuellt över med aluminiumfolie de sista 15 min för att undvika att lasagnen bränns.

Servera med en grön mixad sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar