0

Husets tacopaj

Det finns säkert lika många olika recept på tacopajer, som det finns veckor på året. Här kommer i alla fall mitt förslag.

♨ 4-5 personer
⏰ ca 1 tim

Du behöver:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2-3 msk kallt vatten

Pajfyllning:
650 gram blandfärs
1 gul lök
1 påse taco spicemix original
1 dl vatten
1 burk majskorn (125 gram)
1 dl tacosås (mild)
smör till stekning
2 ägg
ca 4 dl ost

....GÖR SÅ HÄR....

Pajdeg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
3. Tillsätt mjöl och finfördela smöret med fingrarna till en smulig massa.
4. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
5. Tryck ut pajdegen i en ugnssäker pajform (30 cm i diameter) så att det täcker formens botten och kanter.
6. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10-15 min.

Pajfyllning
Gör så här:
1. Riv osten grovt på ett rivjärn eller använd färdigriven ost.
2. Skala och finhacka löken.
3. Smält smör i en stekpanna och stek köttfärs och lök, blanda ner tacokrydda och vatten och låt puttra under lock i 5 min.
4. Häll av majskornen och tillsätt tillsammans med tacosåsen och ca 2 dl av den rivna osten i köttfärsröran.
5. Häll tacoröran i det förgräddade pajskalet och fördela resterande av den rivna osten över pajfyllningen.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min, tills pajen fått fin färg.

Servera tacopajen med en grönsallad och gärna en klick turkisk yoghurt.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar