0

Broccolisoppa med finn crips (5:2-diet)

En riktigt god och värmande soppa när snön ligger djup utanför fönstret. Full med nyttiga vitaminer dessutom!

Lunch/middag: 1 person
ca 30 min
175 kcal/portion

Du behöver:
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
150 gram broccoli
3 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
salt
nymalen svartpeppar
1 msk turkisk yoghurt (fetthalt 10%)
2 finn crisp (surdegsknäckebröd av råg)

....GÖR SÅ HÄR....

1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
2. Skölj och skär bort nedersta delen på stammen, ca 1-2 cm. Dela broccolin i mindre bitar.
3. Häll oljan i en het stekpanna och fräs schalottenlök och vitlök i någon minut.
4. Lägg i broccolibitarna, häll på vatten och lägg i buljongtärning.
5. Låt soppan koka upp och låt sedan sjuda under lock tills broccolin är mjuk, ca 10-15 min.
6. Mixa soppan slät med en mixerstav.
7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och rör ner turkisk yoghurt strax innan servering.

Servera soppan med finn crisp.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar