0

Tomat- och spenatfylld kycklingfilé på salladsbädd (5:2-diet)

Lite ny 5:2-mat på matsedeln. En mör kycklingrätt som genom sin fyllning får riktigt god smak. En fullträff!

Lunch/middag: 1 person
ca 45 min
184 kcal/portion

Du behöver:
130 gram kycklingfilé
30 gram körsbärstomater
50 gram fryst hackad spenat
salt
nymalen svartpeppar
1 krm oregano
½ tsk olivolja
70 gram mixad sallad (säsongsmix)
30 gram skuren gurka
15 gram skuren paprika

....GÖR SÅ HÄR....

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tina spenaten.
3. Hacka körsbärstomaterna och blanda ihop med den hackade spenaten i en skål. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. 
4. Häll olja i en het stekpanna. 
5. Stek kycklingfilén tills den fått fin stekyta på båda sidorna.
6. Skär ett snitt i kycklingfilén, men skär bara så djupt så att filéhalvorna fortfarande håller ihop.
7. Fyll kycklingfilén med tomat- och spenatfyllningen.
8. Lägg den fyllda kycklingfilén i en ugnsform, salta och peppra och strö över oregano. Stek kycklingfilén i mitten av ugnen i ca 30 min. 
9. Bland ihop sallad, gurka och paprika. 

Servera kycklingen tillsammans med salladen. 

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar