0

Senap- och kaprisbiffar med matig blandsallad

Så var jul- och nyårshelgerna förbi och vardagslunken börjar så sakta komma tillbaka. Julskinka, prinskorvar och Janssons frestelse byts ut mot mer hälsosam mat, för att kunna uppnå de där nyårslöftena som man kastade ur sig vid 12-slaget. Här kommer ett gott recept på vägen.

4 personer
ca 45 min

Du behöver:

Senap- och kaprisbiffar:
ca 700 gram blandfärs
1-2 gula lökar
ca 1 msk dijonsenap
1 burk små kapris (100 gram)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 ägg
smör eller margarin till stekning

Matig blandsallad:
ca 200 gram mixad sallad
1 gurka
1 ask cocktailtomater
1 rödlök
1 röd paprika
ca 2 dl kokta matkorn
1-2 msk solrosfrön

....GÖR SÅ HÄR....

Senap- och kaprisbiffar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll blandfärsen i en skål.
3.  Skala och hacka löken.
4. Smält smör i en stekpanna och stek lökbitarna tills de börjar bli mjuka men utan att ta färg.
5. Tillsätt löken tillsammans med dijonsenap, minikapris samt ägg, salt och svartpeppar. Blanda om allt väl med t ex en elvisp (använd degkrokarna).
6. Forma färsen till lagom stora biffar.
7. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna tills de börjar få fin stekyta på båda sidorna. 
8. Lägg biffarna i en ugnsform och efterstek i ugnen ca 15-20 min. 

Matig blandsallad
Gör så här:
1. Koka matkornen enligt anvisningarna på paketet och låt dem svalna en stund. 
2. Skiva och dela gurka och paprika i mindre bitar och skär cocktailtomater i halvor.
4. Skala, dela och skiva löken i tunnare skivor.
5. Blanda ihop grönsakerna i en skål och blanda sist i matkorn och solrosfröna.

Servera biffarna med salladen och en klick crème fraiche. 

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar