0

Provencalska färsbiffar med matig grönsallad och basilikasås

Så börjar torsdagen gå mot sitt slut, en dag som återigen bjöd på soligt väder. Kvällens middag blev en smakresa till de sydöstra delarna av Frankrike. Välsmakande biffar serverade med en matig sallad och en len basilikasås.

♨ 4 personer
⏰ ca 45 min

Du behöver:

Provencalska färsbiffar:
ca 600 gram nötfärs
1½ dl mjölk
5 msk ströbröd
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1½ msk frysta provencalska örtkryddor
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Matig grönsallad:
ca 200 gram mixad sallad (rucola, babyleaf, röda småblad)
1 ask cocktailtomater (250 gram)
1 gurka
1 strimlad rödlök
4 portioner matkorn

Basilikasås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca ½ msk torkad basilika
1 tsk flytande honung
salt
nymalen svartpeppar

....GÖR SÅ HÄR....

Provencalska färsbiffar
Gör så här:
1. Häll mjölken i en skål.
2. Rör ner ströbrödet och låt svälla i minst 10 min.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Lägg nötfärsen i en skål.
5. Blanda ner ägg och ströbrödsblandningen med en elvisp (använd degkrokarna).
6. Pressa ner vitlöksklyftan, häll i örtkryddor, salt och nymalen svartpeppar och blanda om så att allt blandas.
7. Forma färsen till biffar och stek på båda sidorna tills biffarna börjar få fin färg.
8. Lägg biffarna i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

Matig grönsallad
Gör så här:
1. Koka matkornen enligt anvisningarna på paketet. Ställ undan och låt svalna.
2. Dela tomaterna in halvor och skär gurkan i mindre bitar.
3. Skala och skär rödlöken i tunna strimlor.
4. Blanda ihop mixad sallad, tomater, gurka, rödlök och matkorn i en större skål.

Basilikasås
Gör så här: 
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner honung och smaksätt med smulad basilika, salt och nymalen svartpeppar.

Servera biffarna med den matiga salladen och basilikasåsen.

Smaklig spis!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar