
♨ 4 personer
⏰ ca 45 min
Du behöver:
Provencalska färsbiffar:
ca 600 gram nötfärs
1½ dl mjölk
5 msk ströbröd
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1½ msk frysta provencalska örtkryddor
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Matig grönsallad:
ca 200 gram mixad sallad (rucola, babyleaf, röda småblad)
1 ask cocktailtomater (250 gram)
1 gurka
1 strimlad rödlök
4 portioner matkorn
Basilikasås:
ca 2 dl turkisk yoghurt
ca ½ msk torkad basilika
1 tsk flytande honung
salt
nymalen svartpeppar
....GÖR SÅ HÄR....
Provencalska färsbiffar
Gör så här:
1. Häll mjölken i en skål.
2. Rör ner ströbrödet och låt svälla i minst 10 min.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Lägg nötfärsen i en skål.
5. Blanda ner ägg och ströbrödsblandningen med en elvisp (använd degkrokarna).
6. Pressa ner vitlöksklyftan, häll i örtkryddor, salt och nymalen svartpeppar och blanda om så att allt blandas.
7. Forma färsen till biffar och stek på båda sidorna tills biffarna börjar få fin färg.
8. Lägg biffarna i en ugnsform och efterstek i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Matig grönsallad
Gör så här:
1. Koka matkornen enligt anvisningarna på paketet. Ställ undan och låt svalna.
2. Dela tomaterna in halvor och skär gurkan i mindre bitar.
3. Skala och skär rödlöken i tunna strimlor.
4. Blanda ihop mixad sallad, tomater, gurka, rödlök och matkorn i en större skål.
Basilikasås
Gör så här:
1. Häll turkisk yoghurt i en skål.
2. Rör ner honung och smaksätt med smulad basilika, salt och nymalen svartpeppar.
Servera biffarna med den matiga salladen och basilikasåsen.
Smaklig spis!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar